Zoekmachine optimalisatie

Beter gevonden worden op de termen waarop jouw klant je moet vinden.

Jouw klant kom natuurlijk niet zomaar

Op jouw website of webwinkel terecht

Vertel: als jij een product, bedrijf of dienst zoekt, hoe vindt je deze dan? Inderdaad: waarschijnlijk via een zoekmachine. Zo ook 97% van alle andere Nederlanders. Een website die goed gevonden wordt via Google, Bing of een andere zoekmachine is dus enorm belangrijk. En daar kan ik je bij helpen!
Het liefst wil je natuurlijk op de eerste pagina van Googlestaan, want op de 2e pagina kijkt bijna niemand.

SEO ( Search Engine Optimization ) of in het Nederlands zoekmachine optimalisatie is een manier om een website in te richten zodat deze beter gevonden gaat worden.

Zoveel mogelijk noemen

In de beginjaren van het internet was het nog zo dat de site met de meeste keren ‘breedbeeld tv’ op zijn site ook de hoogste positie in de zoekmachines verwierf voor die zoekterm. Dat is al lang niet meer zo. Natuurlijk blijft het belangrijk dat je, als je gevonden wilt worden als breedbeeld tv webshop, de term op je website moet hebben. Maar het 200 keer noemen van de term gaat er niet voor zorgen dat je hoger in de zoekmachines komt te staan.

Een bestaande website of moet deze nog gebouwd worden?

Wanneer je al een website hebt die weinig bezoekers en klanten krijgt zal ik de website eerst analyseren op punten als tekst-dichtheid, het gebruik van relevante teksten, een duidelijke opbouw van de pagina’s en het gebruik van afbeeldingen op de pagina. Vervolgens maak ik een rapport met wat er aangepast moet worden.
Zo nodig pas ik hierna de teksten, structuur van de website en de pagina’s aan.
Bij een nieuw te bouwen website kun je er voor kiezen zoekmachine optimalisatie meteen te laten doen. Hierdoor zorg je voor een website die gevonden wordt en bezoekers omzet in klanten!

Relevante zoekwoorden

Je kiest vooraf een aantal zoektermen of zinnen waarop je gevonden wilt worden. Hierop kan ik een uitgebreid onderzoek doen naar deze zoektermen en verwante termen welke voor jou relevant zijn. Uiteraard zoek ik ook uit hoe vaak er op bepaalde termen wordt gezocht en hoe hoog de concurrentie is.

Linkbuilding

Relevante websites die een link naar jouw websites hebben zijn belangrijk voor de positie in zoekmachines als Google. Hoe meer websites naar jouw site linken, hoe meer Google ziet dat jouw website belangrijk is. En voor je het weet sta je op pagina 1 van Google! Naast het inrichten van jouw website met relevante teksten, afbeeldingen en opbouw (on-site SEO) draag ik ook zorg voor relevante links (linkbuilding en off-site seo).

Resulaten

Helaas kan ik niet al mijn successen delen. De meeste bedrijven maken gebruik van mijn diensten op whitelabel basis, zij willen niet dat de concurrent wijzer gemaakt wordt dan dat ze al zijn.
Wat ik wel kan vertellen is dat ik masseurs, handelaren in 2e hands motoren, webwinkels in noten, leveranciers van medicinale wiet, speltherapeuten, webwinkels in printers en webwinkels in tandenbleek strips als klant heb. Van deze klanten staat vrijwel iedereen met één of meerdere lastige termen op de eerste pagina van Google.

Eerst nog wat meer informatie over zoekmachine optimalisatie nodig?

Ik leg het je graag zo helder mogelijk uit. Vul hiernaast je gegevens in en ik bel of mail je binnen enkele uren terug om je vragen door te nemen. Dit kan in de ochtend, middag of avond. ‘s Nachts liever niet, want ook ik slaap dan het liefst.. 🙂

  • Vraag het een expert met 15+ jaar ervaring
  • Snel schakelen
  • Eerlijke tarieven
  • No cure no pay
  • Niet tevreden? Dan geen factuur!
Vertel, wie ben je?